Cercul de Robotică și Modelism - 17 Februarie 2020


„Modelismul este o școală tehnică pentru toți participanții și ajută Comunitatea Locală să își formeze proprii specialiști în domeniul tehnic.”

În Școala Gimnazială "Profesor Cristea Stănescu", comuna Cornu, se desfășoară CERCUL DE ROBOTICĂ ȘI MODELISM.
Cercul este programat să se desfășoare în fiecare joi, orele 1630.
Elevii școlii noastre se pot înscrie la Director, Prof. Laura Șupeală.

Mai jos sunt prezentate imagini de la prima sedință a cercului.


Oportunitatea proiectului

Făcând parte din marea familie a “modelismului”, automodelismul sportiv este o specialitate agreata de copii încă de la apariția lui. Având legătură cu jucăriile, robotii și mașinile de curse, automodelismul a fost mereu în inima tuturor copiilor care sunt pasionați de tehnica și de competiția sportiva.
Este un sport tehnic ce facilitează corelarea formalului cu non-formalul în asimilarea principalelor principii de fizica și matematica învățate în scoala, prin îmbinarea ”stricteții” cu ”joaca” astfel încât copilul să accepte mai ușor și mai rapid informația, fiindu-i mai facilă acestuia în procesul de înțelegere și care se îmbină cu talentul personal al copilului de a pilota un model radiocomandat.


Scopul proiectului

Provocarea acestui proiect o reprezintă prezentarea modelismului ca o alternativa reala la jocurile pe calculator, cu caracter tehnic și competițional și crearea unei comunități modelistice a elevilor unde aceștia să învețe lucruri utile pentru viitorul lor, majoritatea copiilor pasionați de modelism, fiind la maturitate specialiști extraordinari în domeniile tehnice.


Obiectivele proiectului

  1. Prezentarea către părinți, a unei metode de a elibera copiii din magia jocurilor pe calculator, de a fi provocați să intre în competiția reala cu mașini de competiție la scară mai redusă, păstrând caracterul de joacă.
  2. Promovarea automodelismului sportiv în rândul copiilor ca un sport de îndemânare și tehnica, ce dezvolta capacitatea de înțelegere și asimilare a noțiunilor tehnice, aplicabile în viața reala la modelele scara 1/1.
  3. Selectarea și pregătirea de noi sportivi talentați din cadrul tinerilor cu oportunități reduse (resurse financiare modeste, tineri cu dizabilități locomotorii).
  4. Crearea de legături strânse între copiii cu abilitați tehnice și crearea mediului de dezvoltare a acestor abilitați într-un cadru non formal în cadrul școlile partenere pentru dezvoltarea pe termen lung a unor relații de colaborare și perfecționare.
  5. Provocarea părinților de a intra „în competiție” împreună cu copiii lor pentru a experimenta senzația unei competiții reale cu automodele radiocomandate.

Beneficiarii proiectului


10. Activitățile proiectului și durata acestora

Proiectul este un proiect pe termen lung de instruire, selecție și testare a abilitaților de tehnica și pilotaj ale participanților precum și un mod inedit de învățare a noțiunilor tehnice și a sistemului intern de funcționare și construcție al unui model radiocomandat.
De asemenea, în cadrul activităților se desfășoară lucrări de montaj și asamblare de machete aeromodele, automodele și alte construcții din lemn și plastic.
Proiectul TMS este organizat pe module de lucru specializate pe activități de instruire tehnica și pilotaj și activitățile de montaj machete. De asemenea, pentru unele module unde se construiesc navomodele sau automodele cu radiocomanda se desfășoară și activități de instruire în pilotajul lor.

Astfel, proiectul este compus din următoarele module de lucru:
1. Curs inițiere în modelismul radiocomandat.
Cursul are durata de 4 ședințe de 50 minute și cuprinde sesiuni de instruire și demonstrații cu automodele radiocomandate prin care copiii vor fi învățați cum funcționează un automodel, clasele de automodele, caracteristici de baza și modul de rulare cu acesta.
2. Curs inițiere în tehnica construcțiilor de machete.
Cursul are durata de 4 ședințe de 50 minute și cuprinde lecții de dobândire a cunoștințelor necesare folosirii sculelor și materialelor de construcție a machetelor. Cursul se finalizează cu construcția unei machete simple de automodel sau aeromodel care se vor personaliza individual.
3. Curs perfecționare în automodelismul radiocomandat.
Cursul are durata de 16 săptămâni și cuprinde instructaj pentru dobândirea cunoștințelor minimale pentru pregătirea, setarea și participarea în competițiile de automodelism.
4. Curs construcție și pilotaj navomodele.
Cursul are durata de 16 săptămâni și cuprinde activitatea de construcție a unui navomodel și testarea lui .
5. Curs montaj și pilotaj automodele.
Cursul are durata de 16 săptămâni și cuprinde activitatea de montaj a unui automodel și pregătirea lui pentru utilizare. Cursul este destinat copiilor cu vârsta minima 12 ani .

Reîntoarcere la activități...
 ADRESA

Adresa: Bd. Eroilor, Nr. 480 Jud. Prahova, 107180
Email: scoalacornuph@gmail.com
Website: www.scoalacornu.ro
Tel./Fax: 024.4367.471

Toate drepturile rezervate.
Design by Nicolae Zidaru. Site version 2.2

Social media: facebook twitter

Data actualizării: Sunday, March 21, 2021 17:19